Verloskundig Centrum Veldhoven

Superpraktijk! Ik heb me heel erg thuis en goed begeleid gevoeld. Alle vragen kunnen stellen en er wordt echt naar jou geluisterd. Alles verloskundige die ik tijdens mijn afspraken heb gezien, toppers! Ook qua aandacht voor mijn partner, hij werd er heel goed bij betrokken.

Heel fijne en professionele praktijk met stuk voor stuk vriendelijke en kundige verloskundigen. Heel tevreden over bij beide zwangerschappen.

google
Amber Wang
05/12/2022

Very satisfied during my pregnancy! All ladies are so kind and patient. Fast e-mail reply, terrific environment, professional advice. Lucky me:D

Vanaf het allereerste begin voelden we onszelf meteen thuis. Bij PUUR werken leuke, spontane meiden met kennis van zaken! We konden terecht met al onze vragen. Daarnaast hadden we het gevoel echt in goede handen te zijn; dit omdat er direct gehandeld werd en het zekere voor het onzekere genomen werd wanneer men dit nodig achtte. We zijn ontzettend tevreden over de verleende zorg en hadden ons geen fijnere controles en bevalling kunnen wensen! Ondanks de bezoekjes aan het consultatiebureau die ervoor in de plaats zijn gekomen, missen we de gezellige bezoekjes aan PUUR nog iedere dag! Een en al lof! Robert en Lonneke

Erg fijne verloskundigepraktijk in Veldhoven! Ik ben tijdens mijn zwangerschap goed begeleid en geïnformeerd. Iedereen is erg vriendelijk en kundig. Erg heerst een prettige sfeer in de praktijk en de benaderingswijze is ook prettig. De echoaparatuur op de dorpstraat is erg goed, ook erg leuk dat je geprinte foto's mee krijgt. Alleen maar positieve ervaringen bij Puur, zou deze praktijk bij iedereen aanraden.

google
Jamie Vullings
06/06/2022

Super fijne praktijk! Betrokken en vriendelijke verloskundigen/assistentes. Echt een aanrader! Stuk voor stuk toppers.

google
Lieke Overkamp
06/06/2022

Voor en zelfs tijdens mijn zwangerschap dacht ik dat alle verloskundigenpraktijken hetzelfde waren. Totdat ik andere vriendinnen hoorden over hun ervaringen. Puur is ècht anders en is de praktijk waar je wil zijn als je zwanger bent. Van hartjesspreekuren in de spannende eerste weken, tot alle echo's in de praktijk zelf, en de meest zorgzame en lieve verloskundigen die je je kan wensen. Ze staan echt voor persoonlijke zorg en behandelen je niet als een nummer. Ze staan open voor ieder bevalplan en proberen hier een mooie invulling aan te geven. Na je zwangerschap is de kans groot dat je bijna een fotoboek kan vullen met de vele echo foto's en dat je het eigenlijk gewoon heel jammer vindt dat je niet meer naar deze praktijk hoeft. Ik ben blij dat deze dames me tijdens 2 zwangerschappen hebben mogen begeleiden en dat ze er ook waren bij een miskraam en daarna begrepen hoe spannend de volgende zwangerschap was en hierin goed begeleidden. Dames, jullie hebben een team om trots op te zijn!

Wat een lieve vrouwen allemaal. Heb me zeer op m'n gemak gevoelt en gehoord. Ze nemen de tijd voor je. Had ze het liefst allemaal bij de bevalling 🥰

Ik werd al meteen bestempeld als medisch, toch bleven zij betrokken en belden en mailden ze regelmatig hoe het ging. Ook mocht ik altijd bij het hartjesspreekuur komen. Toen ik te vroeg bevallen ben van onze tweeling en wij hen verloren zijn kregen we veel begeleiding van oa Nicole. Wij hebben dit als zeer prettig ervaren. Bij een volgende zwangerschap was ik ook medisch maar ben ik nog regelmatig bij Puur geweest om bij te praten, voornamelijk bij Michelle, ik vond het erg fijn dat er zoveel aandacht was voor het mentale aspect. Het zijn allemaal zeer lieve en kundige dames.

google
Huriah Fazli
06/06/2022

Een op een hele lieve dames! Houden rekening met alles zelfs de kleine dingetjes die voor sommigen niks betekenen! Ik heb mij altijd op mijn gemak gevoeld, ook nooit vervelend ervaren dat ik elke keer een andere lieve verloskundige had het verliep altijd heel vlot. Ik zal zeker met alle andere zwangerschappen weer terug gaan naar de dames van Puur! Ook een aanrader voor Engelstalige gezien zij heel makkelijk overschakelen.

Hele fijne professionele praktijk waar ze altijd de tijd voor je nemen. De verloskundige zijn allemaal even lief. Ik heb voor de 2e keer uiteraard weer voor Puur gekozen om mij te begeleiden in mijn zwangerschap!

google
Ankie Biemans
06/06/2022

De vrouwen die hier werken leren jou in een korte tijd zo goed kennen. Je merkt dat iedereen weet wie ze voor zich hebben. Er wordt onwijs goed met je meegedacht en ze staan open voor alles. Ik vind ze onwijs kundig, lief en betrokken. Ook mijn man voelde zich gehoord en werd overal zo goed bij betrokken. Goede ervaringen gehad hier en dat 2 keer! Zeker 5 sterren waard!

Hele fijne locatie om in een spannende situatie toch tot rust te komen. Ze luisteren echt naar jou, en nemen echt de tijd! Super fijne ervaring en een echte aanrader!

We zijn heel fijn, persoonlijk, vriendelijk en deskundig geholpen tijdens mijn eerste zwangerschap. Eerlijk en oprecht advies om echt de beste versie te zijn voor jouw als moeder en je kleine ❤️

google
Aschley Nuhn
05/06/2022

Wij hebben een hele fijne ervaring met Puur verloskundige centrum Veldhoven. Een hele fijne begeleiding zowel tijdens de zwangerschap als de nazorg.

google
Teun Palmans
05/06/2022

Wat hebben ze ons een fijne zwangerschap bezorgd... Niet 1 keer, maar 2 keer! Heel persoonlijk, niets is te veel, denken graag mee met je wensen en bovenal een heel warme en huiselijke sfeer. We raden iedereen aan om hier je zwangerschap te laten begeleiden met echo's, pret-echo's, luister-naar-het-hartje-momentjes, enz...

google
Yvon van Beek
05/06/2022

Zeker 5 sterren voor de lieve meiden van Puur. Hele fijne begeleiding tijdens mijn twee zwangerschappen waarvan twee weekjes geleden ook de bevalling begeleid mocht worden door hun. Ook de nazorg is fantastisch en ook al zit ik nu nog midden in mijn kraamtijd, weet ik dat ik ze nog ga missen! Stuk voor stuk goud waard! 💛

Fijne praktijk met fijne mensen! Goede begeleiding zowel voor, tijdens maar ook na de bevalling. Staan altijd voor je klaar. Topteam!

De dames van PUUR zijn alles (en meer) wat je nodig hebt tijdens je zwangerschap. Ze zijn empathisch, kundig, open minded, betrokken en gewoon ontzettend lief en gezellig. :)

google
Anouk
05/06/2022

Een prachtige praktijk met stuk voor stuk heel fijne verloskundigen. Gepassioneerd, bevlogen, duidelijk, zorgzaam en oprecht. Toppers in hun vak. Je voelt je begrepen en veilig. Al met al een enorm fijne begeleiding, zowel op lichamelijk als mentaal gebied. Ik zou deze praktijk iedereen aanraden! 😊

google
Nicole
05/06/2022

Zowel bij de eerste zwangerschap en bevalling als nu tijdens de tweede zwangerschap altijd heel prettig bijgestaan. Alle dames zorgen dat het persoonlijk blijft en nemen de tijd voor je.

google
eva walravens
05/06/2022

Hele lieve en leuke meiden! Geven een uitgebreide uitleg over alles wat ons te wachten staat. En ik vind alle echo’s en controles ook erg uitgebreid. Ik zit nu op 30 weken, en wij kunnen niet wachten tot ons kleintje er is. Mede dankzij PUUR dat ik me zo goed voel, en als er wat is of ik me eigen ergens niet goed over voel hebben ze altijd een luisterend oor. Daarnaast zijn er ook nog leuke cursussen die je als aanstaande ouder(s) kunt volgen! Dik tevreden!!

google
Paul Dekkers
05/06/2022

Het zijn hele lieve en leuke mensen, die je super goed helpen met de zwangerschap. Mijn vriendin zit nu op 30 weken en we kunnen niet wachten tot ons kleintje er is. Ze voelt er haar eigen echt goed, en dat komt zeker mede doordat ze zo goed begeleidt wordt bij PUUR. Dank je wel daarvoor!

Geweldige praktijk! Alleen maar lieve en zeer kundige verloskundigen, die ook echt betrokken zijn. Mooie praktijk en altijd weer fijn om er te komen!

google
Anne Stroosma
05/06/2022

Zo ontzettend blij dat ik voor deze praktijk gekozen heb!!

Dorpstraat 120, Veldhoven
[email protected]
040 255 3975
DutchEnglish

Wat te regelen?

Als je zwanger bent, komt er veel op je af. We zetten de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.
Logo

In de zwangerschap moet er veel geregeld worden. Om het je wat makkelijker te maken, hierbij een overzicht van de belangrijkste regelzaken.

Kraamzorg

Het is belangrijk om in het begin van de zwangerschap de kraamzorg te gaan regelen. Ook wanneer je familie of bekenden hebt die jullie na de bevalling willen helpen, raden we je aan om kraamzorg te regelen. Een kraamverzorgende assisteert ons tijdens de bevalling, helpt je gedurende de eerste week na de bevalling met de verzorging van jezelf en de baby en houdt ons op de hoogte van de medische controles die ze uitvoert.

We werken veel samen met onderstaande kraamzorgbureaus:

Controleer altijd even bij je verzekeraar of het betreffende kraambureau bij je verzekeraar is aangesloten. 

Naast een kraambureau heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een zelfstandige kraamverzorgster:

 • Rianne Hendriks: 06-46104848
 • Elle Hendriks: 06-46918272
 • Arianne Zwegers: 06-573433544
 • Jessica Castelijns: 06-11091918
 • Carin Vosters: 06-12211274
 • Heidi Sprengers: 06-30950234
 • Helma Coolen: 06-22264604
 • Belinda Theuws-Hoogers: 06-22043412, www.kraamzorgpureliefde.nl 
 • Jolanda Meulenbroeks: 06-11144366
 • Ellen Schilders: 06-38361746
 • Esther Luijt: 06-41068264, www.estherluytkraamzorg.nl 
 • Nell Hoeks: 06-51052514
 • Inge Lemmens: 06-48916107

Kraampakket

Bij je verzekeraar kan je een kraampakket aanvragen. Er zijn twee pakketten; voor een thuisbevalling en voor een ziekenhuisbevalling. Twijfel je nog? Geef dan aan dat je thuis wilt bevallen, dan heb je altijd voldoende materialen in huis.

Erkenning

Indien jullie niet getrouwd zijn, is het belangrijk om tijdens de zwangerschap de erkenning van jullie kindje te regelen bij de Burgerlijke Stand van je gemeente. Het is prettig als je dit geregeld hebt voor de 24ste week van de zwangerschap in verband met de aangifteplicht na deze zwangerschapstermijn. (www.veldhoven.nl

Zwangerschapsverlof

Als je zwanger bent, heb je recht op 16 weken zwangerschaps-, en bevallingsverlof. Het zwangerschapsverlof mag 4 tot 6 weken voor de uitgerekende datum ingaan. Stop je 6 weken voor de uitgetelde datum, dan heb je 10 weken verlof na de bevalling. Stop je 4 weken van tevoren, dan heb je 12 weken verlof na de bevalling.

Wanneer je later bevalt dan de uitgerekende datum, worden deze weken niet van je bevallingsverlof afgehouden: je hebt altijd recht op minimaal 10 weken verlof ná je bevalling. Wanneer je bevalt voordat het zwangerschapsverlof is ingegaan, start het verlof op het moment van de bevalling. In dit geval heb je 16 weken verlof na de bevalling.

Geboorteverlof partner

Vanaf 1 juli 2020 kan je partner maximaal 5 weken (5 keer het aantal werkuren per week) aanvullend geboorteverlof opnemen. Tijdens het verlof krijgt je partner geen salaris, maar een uitkering van het UWV.

Je partner heeft recht op geboorteverlof na de bevalling. Geboorteverlof wordt ook wel kraamverlof, vaderschapsverlof of partnerverlof genoemd. Je partner krijgt eenmaal het aantal werkuren per week aan geboorteverlof. Werkt je partner bijvoorbeeld 5 dagen 6 uur per dag? Dan krijgt hij of zij 30 uur verlof: 5 x 6 werkuren. De werkgever betaalt het loon tijdens dit verlof volledig door.

Je partner moet de werkgever vooraf of zo snel mogelijk na de geboorte informeren wanneer hij/zij het geboorteverlof opneemt. Dit mag mondeling of schriftelijk. De werkgever mag dit verlof niet weigeren.

Voor meer informatie: www.rijksoverheid.nl

Kinderopvang

Er zijn verschillende soorten opvang:

 • dagopvang voor kinderen die nog niet naar de basisschool gaan;
 • gastouder;
 • buitenschoolse opvang (BSO) voor schoolgaande kinderen

Houd je bij de aanmelding van je kind rekening met wachtlijsten. Het is raadzaam om je kind al vroeg in de zwangerschap aan te melden. Het Landelijk Register Kinderopvang heeft een lijst van kinderopvang bij je in de buurt.

22 weken prik

Het is mogelijk om een 22 weken prik te halen. Deze prik beschermt jou en je baby tegen kinkhoest.

Kinkhoest is voor pasgeboren baby’s een zeer ernstige ziekte. Door jezelf te laten vaccineren tijdens de zwangerschap, is je baby meteen vanaf de geboorte tegen kinkhoest beschermd. De 22 wekenprik is onderdeel van het rijksvaccinatieprogramma en daarom gratis.

Je kunt de vaccinatie halen vanaf de 22e week van je zwangerschap. Hoe eerder je hem haalt, hoe beter. De prik wordt gegeven bij het consultatiebureau bij jou in de buurt. Je moet wel zelf een afspraak maken. Kijk daarvoor op www.22wekenprik.nl 

Moeders voor Moeders

Als je nog geen 12 weken zwanger bent kan je je opgeven voor Moeders voor Moeders. Dit is een organisatie die urine inzamelt van zwangeren. Tot 16 weken zwangerschap bevat urine hormonen waarvan medicijnen gemaakt kunnen worden voor vrouwen die problemen hebben om zwanger te worden.

Voor informatie en aanmelding: bel gratis 0800 – 022 80 70
Of kijk op de website: www.moedersvoormoeders.nl

EHBO bij kinderen

Een zwangerschap is een goed moment om een EHBO-cursus voor kinderen te volgen. Jaarlijks belanden er duizenden kinderen op de spoedeisende hulp in een ziekenhuis als gevolg van een ongeluk. Veel van deze ongelukken kun je als ouder voorkomen of je kunt direct zelf handen. Als (aanstaande) ouder is het fijn als je weet wat je moet doen op het moment dat er iets met je kind gebeurt. Wanneer je je hier aanmeldt, krijg je korting op een cursus via Livis.

cross