040-2553975

De praktijk

De hoofdlocatie van onze verloskundigenpraktijk is Dorpstraat 120 – 5504 HL Veldhoven.
De deur van de praktijk is tijdens spreekuurtijden geopend. Bij binnenkomst vind je de wachtkamer direct aan de linkerkant. Neem gerust plaats. Je wordt binnengeroepen door de verloskundige.

Naast onze praktijk bevinden zich in het Gezondheidscentrum ook onder andere huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen, diëtisten en een apotheek. Ook zijn wij een dagdeel in de week in gezondheidscentrum ‘De Heikant’ aanwezig voor het spreekuur. Het adres is: Dommelshei 19, 5508 VE Veldhoven.

Spreekuren

Onze spreekuren zijn op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

  • Maandag 9.00-13.00 uur, 14.00-16.00 uur & 17.00-19.30 uur
  • Dinsdag 9.00-13.00 uur, 14.00-16.00 uur & 17.00-19.30 uur
  • Woensdag 9.00-13.00 uur, 14.00-16.00 uur & 17.00-19.30 uur
  • Donderdag 9.00-13.00 uur, 14.00-16.00 uur & 17.00-19.30 uur

Wij doen ons best ervoor te zorgen dat jullie alle drie de verloskundigen aan het eind van de zwangerschap hebben gezien. Zo zie je altijd een bekend gezicht tijdens de bevalling. Wij vinden het erg belangrijk dat we de tijd voor je kunnen nemen. Vandaar dat onze controles langer duren dan gemiddeld. De eerste controle duurt ongeveer 45 minuten en de vervolgafspraken een kwartier. Mocht je iets belangrijks willen bespreken of denk je meer tijd nodig te hebben, laat het weten bij het plannen van de afspraak, dan houden wij hier graag rekening mee.

In het geval van niet nakomen van de afspraak of annulering binnen 24 uur (zonder geldige reden) voor aanvang van de afspraak zijn wij helaas genoodzaakt het volledige tarief persoonlijk aan je in rekening te brengen. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Samenwerking

Verloskundige zorg is de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws geweest. Er worden veel onderzoeken gedaan naar de veiligheid van bevallen volgens het Nederlandse systeem. Hierbij heb je zonder medische indicatie zelf de keuze om thuis of onder leiding van de 1e lijns verloskundige in het ziekenhuis te bevallen (ook wel poliklinisch bevallen genoemd). Bij een hoger medisch risico beval je altijd in het ziekenhuis onder verantwoordelijkheid van een gynaecoloog.

In bepaalde situaties kan het voorkomen dat, ook al was er vooraf geen sprake van een hoog risico, de zorg tijdens de bevalling vanuit de 1e lijn toch wordt overgedragen aan de gynaecoloog. In 97% van de situaties gaat het niet om een overdracht met spoed, maar in een enkel geval kan dat wel aan de orde zijn. Hierbij is het erg belangrijk dat, juist omdat acute situaties erg weinig voorkomen, de verloskundige goed getraind moet zijn om naar de situatie te handelen en daarbij alle gegevens volledig en duidelijk worden gecommuniceerd met de gynaecoloog.

Trainingen

Omdat wij het als praktijk erg belangrijk vinden dat zowel de verloskundige zorg als de samenwerking tussen de 1e lijn en het ziekenhuis zo optimaal mogelijk moet zijn, hebben wij in samenwerking met gynaecoloog Prof. Dr. G. Oei van het Maxima Medisch Centrum een teamtraining opgezet.

Deze training is bedoeld voor zowel eerstelijns verloskundigen als medici die in het ziekenhuis werkzaam zijn en wordt gegeven in het medisch simulatiecentrum Medsim. (www.medsim.nl). In dit trainingscentrum worden teams getraind, bestaande uit kraamverzorgsters, 1e lijns verloskundigen, 2e lijns verloskundigen, arts-assistenten en gynaecologen, met behulp van levensechte bevallingsrobots. Op die manier worden acute situaties nagebootst, waarbij zowel de handelingen als de communicatie in teamverband worden getraind. Malou en Nicole zijn, samen met Prof. Dr. G. Oei en klinisch verloskundigen (werkzaam in het ziekenhuis) trainer van deze scholing bij Medsim.