Verloskundig Centrum Veldhoven
4.8
46 beoordelingen
Dorpstraat 120, Veldhoven
[email protected]
040 255 3975
DutchEnglish

Belinstructies

Wanneer je denkt dat de bevalling begonnen is mag je op elk tijdstip telefonisch contact opnemen, ook midden in de nacht. Je belt nooit voor niets!
Logo

In sommige gevallen moet je altijd bellen na de 37ste week, wanneer je...

...duidelijk minder leven voelt dan voorheen

Het is normaal dat je aan het einde van de zwangerschap het kindje wat minder sterk voelt bewegen dan voorheen, omdat er dan minder bewegingsruimte is. Bij twijfel of duidelijk verschil met voorgaande dagen is het belangrijk om te allen tijde contact met ons op te nemen.

...weeën activiteit hebt

Wanneer je weeën hebt die één uur lang om de 4-5 minuten komen en 60 seconden duren, bel je ons. De kans dat het voorweeën zijn en/of de weeën dan nog wegzakken is erg klein.

...vruchtwater verliest

De vliezen kunnen breken zonder dat je weeën hebt, dit gebeurt bij ongeveer 10% van alle bevallingen. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de kleur van het vruchtwater. Vruchtwater hoort doorzichtig wit/roze waterig te zijn. Soms is vruchtwater echter groen/bruin van kleur. Indien dit het geval is, of wanneer het hoofdje van de baby tijdens de laatste controle nog niet vast in het bekken was ingedaald, bel je ons áltijd: dag en nacht.

...bloed verliest

Wat slijmerig bloedverlies is normaal aan het einde van de zwangerschap of tijdens de bevalling. Is het bloedverlies echter helderrood en vergelijkbaar met een normale menstruatie, laat het ons dan direct weten. Bewaar het bloed dat je verloren hebt of maak er een foto van.

...ongerust bent

Bij ongerustheid of twijfel mag je ons altijd bellen.

cross