Verloskundig Centrum Veldhoven
4.8
46 beoordelingen
Dorpstraat 120, Veldhoven
[email protected]
040 255 3975
DutchEnglish

Echo’s

Alle medische echo's in eigen praktijk.
Logo

Tijdens je zwangerschap krijg je standaard echo’s aangeboden die vergoed worden door de verzekering. Hieronder vallen de termijnecho, de 13-weken echo (het ETSEO: eerste trimester structureel echoscopisch onderzoek), de 20 weken echo (het SEO: structureel echoscopisch onderzoek) en liggingsecho.

Daarnaast kan de verloskundige een extra echo indiceren wanneer er twijfel bestaat over bijvoorbeeld de vitaliteit van de zwangerschap, de groei van je kindje of de ligging van de placenta. Voor al deze echo’s kan je bij PUUR Verloskundig Centrum Veldhoven terecht.

We nemen ruim de tijd om je kindje mooi in beeld te brengen en geven je uitgebreid uitleg over wat je ziet. De mooiste echobeelden worden op echopapier afgedrukt, de overige bestanden kunnen op een USB gezet worden die je voor € 10,- bij ons kan aanschaffen. Helaas is het niet mogelijk om een eigen USB mee te nemen.

Vanuit ons werkprogramma ‘Orfeus’ bestaat de mogelijkheid een app te downloaden waarin je je zwangerschapsdossier kunt inzien. In dit dossier vind je alle echo onderzoeken op een rijtje, inclusief bijbehorende metingen en echobeelden. De inlogcodes hiervoor worden aan je gegeven bij de eerste afspraak.

Alle verloskundigen binnen PUUR verloskundig centrum Veldhoven zijn opgeleid als medisch basis echoscopiste. Daarnaast zijn Nicole en Janneke gespecialiseerd SEO-echosopiste. Zij maken binnen de praktijk de SEO’s (13 en 20 weken echo’s). Voor het SEO hebben we een nauwe samenwerking met het Màxima Medisch Centrum en het MUMC. We zijn aangesloten bij SPSZON | Stichting Prenatale Screening Zuidoost Nederland om de kwaliteit van onze echo’s te waarborgen. We maken onze echo’s op verschillende echo apparaten; de Samsung Hera W9 en de Alpinion E-CUBE.

Ben je er van bewust dat we bij iedere echo die we maken soms bijzonderheden zien zonder er direct naar op zoek te zijn. We zijn verplicht je hiervan op de hoogte te brengen en zullen je, indien nodig,  doorverwijzen naar bijvoorbeeld de gynaecoloog.

Pretecho's

Naast de medische echo's zijn een aantal echoscopisten bij PUUR gespecialiseerd in pretechoscopie. Dit valt buiten de medische echo's en is tegen betaling. Voor meer informatie over pretecho's bekijk onze pagina Pretecho.

cross