Verloskundig Centrum Veldhoven
4.8
46 beoordelingen
Dorpstraat 120, Veldhoven
[email protected]
040 255 3975
DutchEnglish

Controles

Wanneer je erachter bent gekomen dat je zwanger bent is het prettig als je meteen contact opneemt met ons voor een eerste afspraak.
Logo

Telefonisch vragen we een aantal dingen uit, waaronder je persoonsgegevens, de eerste dag van je laatste menstruatie, het verloop van je menstruatiecyclus en de datum waarop je voor het eerst een positieve zwangerschapstest had. Aan de hand daarvan plannen we de eerste twee afspraken in, namelijk de eerste echo bij 7 à 8 weken en het intakegesprek rond 10 à 11 weken.

Na aanmelding sturen we je een e-mail met daarin beschreven wat je mee mag nemen tijdens het eerste bezoek aan ons en een aantal belangrijke folders waarvan het goed is om ze voor de eerste afspraak door te lezen.

Vervolgcontroles

Tijdens de vervolgcontroles bespreken we hoe het gaat en of er eventuele klachten of problemen zijn met betrekking tot je zwangerschap. Hoe verder je zwangerschap gevorderd is, hoe sneller je weer op controle komt.

We vinden het belangrijk om de tijd voor jullie te nemen. Denk je extra tijd nodig te hebben om iets te bespreken, laat dat dan aan ons weten bij het plannen van de afspraak. We houden hier graag rekening mee!

Controle schema

  • 0 tot 24 weken om de 4 weken (15 – 19 – 23 weken)
  • 24 tot 30 weken om de 3 weken (27 – 30 weken)
  • 30 tot 36 weken om de 2 weken (32 – 34 – 36 weken)
  • 36 tot 41 weken elke week (37 – 38 – 39 – 40 – 41 weken)

Tijdens iedere controle doen we een aantal onderzoeken. Zo meten we de bloeddruk en het gewicht. Tijdens de controle doen we een uitwendig onderzoek van de buik waarbij we de groei van de baarmoeder controleren en later in de zwangerschap ook de groei en ligging van het kindje beoordelen. Naar de hartslag van het kindje wordt ook elke controle geluisterd.

cross