040-2553975

Brief toelichting fusie

Onderwerp: toelichting fusie verloskundigenpraktijken in Veldhoven

Beste cliënt,

Groot nieuws! De twee verloskundigenpraktijken PUUR en Groepspraktijk Verloskundigen Veldhoven gaan fuseren en daarmee wordt PUUR Verloskundig Centrum Veldhoven geboren.

Door de uitbreiding van ons specialisme en de veranderingen in de integrale geboortezorg willen wij de kwaliteit van onze zorg bewaken en daarom besluiten we onze handen per 1 januari 2017 ineen te slaan. Wij willen samen alle facetten op zowel verloskundig als echoscopisch gebied aanbieden en ons focussen op de behoeften en wensen van onze cliënten. Samen hebben wij ruim 75 jaar ervaring!

Wat houdt dat in voor jou als cliënt?
–          Vanaf 1 januari 2017 zijn wij bereikbaar op het nummer 040-2553975. Daarop zijn we, zoals jullie van ons gewend zijn, 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar.
Dit telefoonnummer staat, buiten de reguliere spreekuurtijden, altijd doorgeschakeld naar de dienstdoende verloskundige.
–          Een assistente zal in de ochtend aanwezig zijn voor het maken en verzetten van afspraken. Daarnaast is zij op dat moment telefonisch het eerste aanspreekpunt.De dienstdoende verloskundige kan zich hierdoor meer focussen op de cliënten tijdens bevallingen en kraambezoeken.
Natuurlijk wordt de dienstdoende verloskundige bij medische vragen altijd ingeschakeld.
–          Vanaf 1 januari 2017 kun je voor niet dringende vragen of het verzetten van een afspraak mailen naar [email protected]. Binnen 2 werkdagen krijg je een reactie terug.
–          Wij zijn bezig met een prachtige nieuwe hoofdlocatie! In de loop van 2017 hopen wij dit gerealiseerd te hebben. Tot die tijd kunnen jullie terecht op de vertrouwde locaties.
–          Indien gewenst krijg je 2 vaste verloskundigen die jou en je partner begeleiden tijdens de zwangerschap. Dit zorgt voor persoonlijke en kleinschalige begeleiding. Aan het einde van de zwangerschap is het ook mogelijk om afwisselend bij alle collega’s ingepland te worden, aangezien het fijn kan zijn iedereen te leren kennen voordat je gaat bevallen.
–          Wij bieden zorg op maat. Dat houdt in dat we samen bepalen wanneer jouw volgende controle gaat plaatsvinden en dat je het altijd mag aangegeven als je meer tijd of extra zorg nodig hebt.
–          Indien gewenst bieden wij continue begeleiding en ondersteuning tijdens de bevalling. Wil je vanaf de start van de bevalling niet meer alleen gelaten worden? Wij blijven bij je!
–          Alle medische echo’s in eigen huis. Naast 7 dagen per week verloskundige zorg kunnen we ook 7 dagen per week echoscopische zorg aanbieden. Alle verloskundigen zijn opgeleid tot echoscopiste. Een collega is tevens gespecialiseerd in het maken van de 20 weken echo (SEO), waardoor je ook voor deze echo’s in onze praktijk welkom bent! Zij werkt samen met het regionale derdelijns centrum AZM (Academisch Ziekenhuis Maastricht) en kan je rechtstreeks doorsturen indien er iets bijzonders gezien wordt op de echo. De lijnen blijven hierdoor kort.
–          Alle pretecho’s in eigen huis. Veel aanstaande ouders willen graag vaker een echo dan medisch wordt vergoed. In ons Verloskundig Centrum is het mogelijk om, tegen betaling, een geslachtsecho of een 3/4D echo te laten maken door je eigen verloskundige.
–          “Hartjesspreekuur”. Elke week is er een mogelijkheid om naast de reguliere controle naar het hartje van je kindje te komen luisteren tijdens een inloopspreekuur.
–          Na je bevalling is het mogelijk om bij ons in de praktijk een spiraal te laten plaatsen indien jouw huisarts deze mogelijkheid niet aanbiedt. Zes weken na de spiraalplaatsing kun je terecht voor een echocontrole.
–          Intensievere samenwerking met andere disciplines (zoals het MMC Vrouw Moeder en Kind Centrum, huisartsen, (bekken)fysiotherapeuten, kraambureaus, consultatiebureaus) om de zorg rondom de zwangerschap, bevalling en kraambed te optimaliseren.
–          Actieve rol in de integrale geboortezorg waardoor wij nóg beter van alle ontwikkeling op de hoogte blijven.
Wij willen tevens vragen om na te denken welke 2 verloskundigen je graag als vast aanspreekpunt zou willen hebben. Bij je eerste controle in het nieuwe jaar zullen we dit bespreken en je voor de overige controles bij deze verloskundigen inplannen. Indien je geen voorkeur aangeeft, word je willekeurig ingedeeld.
Ben je uitgerekend in het begin van 2017? Wij begrijpen dat je graag de verloskundigen leert kennen. In december is er daarom de mogelijkheid om kennis te maken met de andere verloskundigenpraktijk. Geef dit bij je huidige verloskundige aan en zij zal de afspraken voor je inplannen.

Bij vragen mag je altijd contact met ons opnemen per telefoon of mail.

Met vriendelijke groeten,

Arlaine, Janneke, Malou, Michelle, Monique & Nicole
PUUR Verloskundig Centrum Veldhoven

Vaardigheden

Gepubliceerd op

februari 25, 2016

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.