040-2553975

Nieuwsbrief Januari 2017

Nieuwsbrief PUUR Januari 2017

Fusie
Per 1-1-2017 is onze fusie een feit! Achter de schermen hebben we hard gewerkt om de overgang voor jullie als cliënte zo beperkt mogelijk te houden. Wanneer jullie vragen hebben, bel ons gerust!
Zoals jullie van ons gewend zijn blijven de liefde voor het vak, persoonlijke zorg & aandacht, zorg op maat, laagdrempeligheid en een vast aanspreekpunt onze hoogste prioriteit.
Wij horen graag van jullie hoe onze zorg ervaren is en zouden het dan ook waarderen als het evaluatieformulier na de bevalling ingevuld wordt, welke terug te vinden is op de website: www.puurverloskunde.nl

Per 1 januari 2017 zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op het nummer: 040 – 255 39 75.
Voor niet dringende vragen mag je ook altijd een e-mail sturen: [email protected]
Voor het maken of verzetten van afspraken vragen we je te bellen tijdens spreekuurtijden in de ochtend: ma t/m do 08.30 – 12.30u.

Hartjesspreekuur
Na een positieve test en een echo horen wij vaak dat er toch wat onrust wordt ervaren en dat het soms lang duurt voor de volgende controle op het spreekuur. Je mag ons altijd bellen bij ongerustheid. Maar om het voor jullie nog iets makkelijker te maken hebben wij een “hartjesspreekuur”.
Deze maand ben je van 08:30-08:45 uur welkom op:
–              Maandag 2 januari
–              Woensdag 11 januari
–              Dinsdag 17 januari
–              Maandag 23 januari
–              Dinsdag 31 januari

Ben je tussen de 8 en 24 weken zwanger en wil je even de hartslag van jullie baby horen, dan kan je zonder afspraak hiervoor langskomen.
Dit spreekuur is niet bedoeld voor lichamelijke klachten of andere bijzonderheden. Hiervoor kan je ons altijd bellen en plannen we zo nodig een afspraak in op het reguliere spreekuur waar we meer tijd voor je hebben.
Vanaf 12 weken zwangerschap zullen wij het hartje luisteren met de doptone en zal er dus geen echo worden gemaakt.
Je kan binnen lopen als de deur open staat. Als de deur gesloten is verzoeken we je naam te noteren op een briefje op de deur en plaats te nemen in de wachtruimte. We roepen je dan binnen op volgorde van binnenkomst.
Voor het hartjesspreekuur kun je terecht op locatie GHC De Bolzen – Kruisstraat 23a 5502 JA Veldhoven.

Standaard urinecontrole
Tot op heden werd bij de cliënten van verloskundige praktijk PUUR standaard de urine nagekeken op de aanwezigheid van eiwitten en suikers.
Uit onderzoek is gebleken dat het onderzoeken van urine m.b.v. urinesticks geen meerwaarde heeft op het moment dat er geen klachten zijn die passen bij zwangerschapsvergiftiging (Pre-eclampsie) of zwangerschapssuiker (Diabetes Gravidarum). Uiteraard wordt de urine wel gecontroleerd op het moment dat daar aanleiding toe is.
Mocht je de komende weken je urine alsnog bij je hebben tijdens een reguliere controle, dan kijken we deze nog gewoon na. Bij de volgende controle hoef je dan ook niet meer standaard urine mee te nemen!
Ook hiervoor geldt, heb je vragen stel ze dan gerust.

Nieuwe hoofdlocatie
Zoals jullie inmiddels wellicht weten zijn wij bezig met het realiseren van een nieuwe hoofdlocatie. Zoals het er nu naar uit ziet zal dit allemaal rond zijn per half februari en zullen de spreekuren vanaf dan ook plaatsvinden op de nieuwe locatie.
Zodra alles rond is en de definitieve datum vastligt laten we dat direct aan jullie weten.
We houden je op de hoogte!

Voorlichtingsavond Màxima Medisch Centrum
In samenwerking met het Màxima Medisch Centrum Veldhoven hebben de verloskundigen praktijken uit regio de Kempen een voorlichtingsavond ‘Samen zwanger’ opgezet.
Deze informatieavond bestaat uit twee delen.
Presentatie
De verloskundige, gynaecoloog en anesthesioloog vertellen je in een interactieve presentatie alles over de zwangerschap en bevalling. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen.
Informatiestands
Daarna kunnen er diverse stands worden bezocht met onder andere informatie over kraamzorg, borstvoeding en belly painting. Ook vindt er een demonstratie plaats van de ruggenprik en kun je een kijkje nemen op de kraamsuites (de plek waar een poliklinische bevalling ook plaats zal vinden).

Voor meer informatie én aanmelding kan je terecht op geboortezorg.mmc.nl/infoavond.
De informatieavonden worden gegeven op de volgende data:
–          18 januari
–          22 februari
–          21 maart
–          18 april
–          23 mei
–          12 juli
–          17 oktober
–          21 november
–          19 december

Aanvang 19.00u (inloop vanaf 18.45u) in het Auditorium Màxima Medisch Centrum Veldhoven.

Zorgverzekering
Het einde van het jaar nadert, wat de mogelijkheid biedt om van zorgverzekering te wisselen.
Verloskundige zorg wordt in principe volledig vergoed. Afhankelijk van je eigen risico kan het wel zo zijn dat bloedonderzoeken, eventuele extra echo’s en een poliklinische bevalling op eigen wens kosten met zich meebrengen. Voorwaarden en vergoedingen zijn per verzekering verschillend. Het zou vervelend zijn als je onverwacht een rekening krijgt.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

februari 25, 2016