040-2553975

Nacontrole

Vier weken na het einde van het kraambed kun je een afspraak voor de nacontrole maken. Na een periode van intensief contact plannen we een afsluitende controle ongeveer zes weken na de bevalling bij ons op de praktijk. Het leukste is om de nacontrole te plannen bij de verloskundigen die je bevalling heeft begeleid of bij je casemanager.
We bespreken hoe het gaat en wat jullie ervaringen zijn over het verloop van de zwangerschap, bevalling en kraambed. We vragen naar het verloop van je herstel. Tijdens de afspraak meten we nog één maal je bloeddruk, je ijzergehalte en eventueel je gewicht. Ook kunnen we nog een keer kijken naar de genezing van een eventueel litteken en voelen we met een inwendig onderzoek naar de spanning van je bekkenbodem.

We bespreken nogmaals de anticonceptie en mogelijk zijn er adviezen voor een volgende zwangerschap. Ook wanneer je bij de gynaecoloog bent bevallen en wij hebben de controles tijdens het kraambed gedaan, ben je van harte welkom voor een nacontrole afspraak.
Graag horen we hoe je onze zorg hebt ervaren. Natuurlijk is een goede beoordeling heel fijn, maar zeker ook wanneer je nog tips of adviezen voor ons hebt vernemen we dat graag! Op die manier kunnen we onze zorg nóg beter maken.

We waarderen het als je onze zorg bij Clientenenquete wil beoordelen.