040-2553975

Medische echo’s

Tijdens je zwangerschap krijg je standaard echo’s aangeboden die vergoed worden door de verzekering. Hieronder vallen de termijnecho en het structureel echoscopisch onderzoek rond 20 weken zwangerschap. Daarnaast kan de verloskundige een extra echo indiceren indien er twijfel bestaat over bijvoorbeeld de vitaliteit van de zwangerschap, de ligging of groei van je kindje. Voor al deze echo’s kan je bij PUUR Verloskundig Centrum Veldhoven terecht.

We nemen ruim de tijd om je kindje mooi in beeld te brengen en uitgebreid uitleg te geven over wat je ziet. De mooiste beelden worden op foto afgedrukt, de overige bestanden kunnen we indien wenselijk per email versturen zodat je ze ook digitaal hebt. Daarnaast is het mogelijk om foto’s en filmpjes mee te krijgen op DVD.

Alle verloskundigen binnen PUUR verloskundig centrum Veldhoven zijn opgeleid als medisch echoscopist. We hebben twee echo apparaten op de praktijk namelijk de Ugeo van Samsung en de Clear Vue van Philips.

Wil je dat naast je partner ook familie/vrienden bij de echo aanwezig zijn om je kindje te zien zijn zij natuurlijk van harte welkom! Geef van te voren bij ons aan met hoeveel personen je van plan bent om te komen.

Ben je er bewust van dat we bij iedere echo die we maken soms bijzonderheden zien zonder er direct naar op zoek te zijn. We zijn verplicht je hiervan op de hoogte te brengen en zullen je doorverwijzen naar bijvoorbeeld de gynaecoloog indien nodig.

Kosten
De medisch noodzakelijk echo’s worden over het algemeen vergoed door je verzekering.
Indien je niet verzekerd bent (of de echo niet vanuit je pakket vergoed wordt) staan de kosten van noodzakelijke medische echo’s in onderstaande tabel.

Echo Zwangerschapsduur Duur Kosten
Termijnecho 10-12 weken 20 minuten €45,00
Combinatietest

 

(Via DVU)

Tussen 11+3-13+6 weken 30 minuten €170,00

 

 

SEO 19 – 21 weken 45 minuten € 150,00
Echo bloedverlies, ligging, groei (biometrie), placentalokalisatie, buikpijn Gedurende gehele zwangerschap 15 minuten € 45,00