040-2553975

Casemanager

Binnen de praktijk werken wij met het casemanagerschap. Dit houdt in dat aan iedere zwangere een casemanager gekoppeld wordt. De belangrijkste taak en rol van de casemanager is dat zij, bij bijzonderheden in de zwangerschap, alle zorg rond jou als zwangere coördineert achter de schermen. Je kan er voor kiezen gezien de grootte van de praktijk om steeds je casemanager te zien tijdens de zwangerschapscontroles, je kiest dan voor een vaste dag dat het jou goed uitkomt! De verloskundigen hebben namelijk allemaal een eigen dag spreekuur. We vinden het belangrijk dat je naast je casemanager ook alle andere verloskundigen in de praktijk leert kennen, zodat je geen vreemd gezicht ziet tijdens de bevalling. Dus wellicht is afwisselen ook een goed idee.

Het is belangrijk dat jij als zwangere in het hele zorgproces centraal staat, dus geef bij ons aan wat je prettig vind. Steeds een ander gezicht of continue dezelfde verloskundige.

Gemiddeld gezien bezoek je de praktijk tijdens je zwangerschap zo’n 15 keer voor een reguliere controle of echo.
Dus genoeg tijd om elkaar steeds beter te leren kennen.

Wanneer je voorkeur hebt voor een casemanager mag je dat natuurlijk altijd aangeven. Indien je geen voorkeur aangeeft word je willekeurig ingepland.