Verloskundig Centrum Veldhoven
4.8
46 beoordelingen
Dorpstraat 120, Veldhoven
[email protected]
040 255 3975
DutchEnglish

Afspraak maken

Geïnteresseerd in een kennismakingsgesprek met Puur Verloskundig Centrum Veldhoven? Of heb je een vraag? Laat het ons weten. Wij staan voor je klaar.

Voor het maken van afspraken en niet dringende zaken gelieve te bellen tijdens werkdagen tussen 8.00 en 17.30u. Je krijgt dan contact met onze assistentes Evianne of Marloe. Wil je direct contact met een verloskundige? Druk dan op toets 1 in het hoofdmenu.

Bel je buiten bovenstaande tijden, dan wordt het nummer automatisch doorgeschakeld naar de dienstdoende verloskundige. In geval van spoed of dringende vragen mag er uiteraard 24 uur per dag met ons gebeld worden!

Aanvraagformulieren

Klik op een van de buttons om een aanvraag in te dienen.

kinderwenszwangerpretechokraambedanticonceptie
1e spreekuurlocatie
Hoofdlocatie
Dorpstraat
120
5504 HL
Veldhoven
2e spreekuurlocattie
Gezondheidscentrum Oerle
Sint Janstraat
24
5507 ND
Veldhoven
3e spreekuurlocatie
Gezondheidscentrum de Bolzen
Kruisstraat
23A
5502 JA
Veldhoven
Maps

Contactformulier

Opgelet
We streven ernaar om e-mails binnen 48 uur te beantwoorden. Het kan voorkomen dat het langer duurt voordat je antwoord krijgt. Stel daarom belangrijke en/of dringende vragen altijd per telefoon.
040 255 3975

Veel gestelde vragen

Je bent van harte welkom op ons kinderwens spreekuur. We bekijken samen de situatie waarin je nu zit en wat je wensen zijn. Het is normaal dat het soms enkele maanden duurt voordat je zwanger bent. Mocht het toch niet lukken om spontaan zwanger te worden, benader ons dan, we kunnen je een doorverwijzing geven voor een fertiliteitsbehandeling.
Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar onze pagina kinderwens.

Tijdens de intake geven we je een zwangerschapsverklaring mee. Je hebt dan de termijnecho gehad, waardoor we een definitieve uitgerekende datum hebben. Deze vermelden we op de verklaring. Handig zo'n verklaring, je kan er bij je werkgever je zwangerschapsverlof mee regelen. Ben je zelfstandige? Dan kan je met de verklaring een ZEZ-uitkering aanvragen.

Tot 12 weken zwangerschap wordt de sauna afgeraden. Na 12 weken als je voor je zwangerschap regelmatig naar de sauna ging, je gezond bent en geen klachten hebt mag je naar de sauna. Het is belangrijk goed naar je lichaam te luisteren en niet langer dan 10-15 min genieten van de sauna. Vermijd infrarood en sauna’s met hogere temperaturen, drink voldoende. Ben je niet gewend om naar een sauna te gaan, dan wordt het afgeraden om in je zwangerschap te gaan vanwege bloeddrukschommelingen waardoor je je niet prettig kan voelen.

Check de voorwaarden van de vliegmaatschappij waar je je reis bij wil boeken. Per maatschappij zijn er andere voorwaarden. Vliegen is veilig voor de zwangerschap. Soms heb je een verklaring nodig om te vliegen. Wij mogen volgens de wet deze verklaring niet afgeven. Wel kunnen wij een fit to fly verklaring opmaken, dit is een Engelse zwangerschapsverklaring waarop je uitgerekende datum staat en we verklaren dat de zwangerschap tot heden ongecompliceerd is verlopen.

De eerste kinds bewegingen voel je vaak tussen 18 en 20 weken. De baby ontwikkelt een eigen bewegingspatroon. Vanaf 25 weken zwangerschap is het belangrijk dat je je kindje dagelijks een aantal keren voelt bewegen. Twijfel je over het leven voelen? Is het anders dan wat je gewend bent, laat het ons weten.