040-2553975

Geboorteplan

Een bevalling is een heftige gebeurtenis waarbij een goede voorbereiding meer rust kan geven. Naast het volgen van een zwangerschapscursus kan het helpen om vast na te denken over de bevalling en jouw of jullie wensen. Een geboorteplan kan daarbij helpen. In je geboorteplan beschrijf je jouw wensen rondom de bevalling. Hierdoor blijf je betrokken bij de dingen die tijdens de bevalling gebeuren en de beslissingen die genomen worden. Ook op momenten dat je zelf niet goed kunt vertellen wat je wilt.

Geboorteplan bespreken

Een geboorteplan is niet bepalend voor hoe jouw bevalling gaat verlopen, aangezien een bevalling nooit te voorspellen is. Wel kan het een leidraad zijn om samen, zowel met je partner als met de verloskundige of gynaecoloog, je verwachtingen te bespreken. Als je een geboorteplan hebt geschreven is het belangrijk om deze met ons te bespreken. Samen kunnen we bepalen of je wensen haalbaar zijn. Mochten er medische of praktische bezwaren zijn, dan zijn er vaak alternatieven. Rond de 30ste tot 32ste week van de zwangerschap plannen we, als dat wenselijk is, extra tijd in om je plan door te nemen.

Geboorteplan schrijven

We hebben een blanco formulier gemaakt waarop je je wensen en voorkeuren ten aanzien van de bevalling aan kunt geven. Vraag hiernaar tijdens het spreekuur. Voor meer informatie en voorbeelden van een geboorteplan kun je terecht op www.deverloskundige.nl.

De wereld straalt meer beetjes
ja zelfs in de nacht

de wereld is wat mooier
nog mooier dan verwacht

want met jouw kleine koppie
zorg jij voor warmte vuur

maak jij de dagen fijner
met liefde heel erg PUUR

 –