040-2553975

Bevalling

Het moment waar je je hele zwangerschap naar toe leeft! Een bevalling is een heftige maar ook hele bijzondere ervaring voor zowel de vrouw als haar partner. Iedere vrouw ervaart dit op haar eigen manier en bevallen kun je niet leren. Wel kun je je van tevoren inlezen of kun je een zwangerschapscursus volgen. Daarnaast zijn wij er om je hierin zo goed mogelijk te begeleiden en rekening te houden met je/jullie wensen. Dit is voor iedereen anders. Om dit te bespreken plannen we rond 30-32 weken een langere afspraak in om het hier uitgebreid over te hebben.

Wij vinden het belangrijk dat je met een goed gevoel op je bevalling terug kunt kijken! Of dit nu thuis of poliklinisch onder onze zorg is, zonder of met pijnstilling en/of onder begeleiding van het ziekenhuis is. Alles zal duidelijk gecommuniceerd worden zodat je weet wat er gaat gebeuren en waar je aan toe bent.

Wij zijn verantwoordelijk voor jou en je kind tijdens de bevalling zolang alles fysiologisch (zonder complicaties) verloopt. Is er sprake van een medische indicatie (bijvoorbeeld wanneer je kindje in het vruchtwater heeft gepoept of als er pijnstilling nodig is), dan dragen wij de zorg over aan het ziekenhuis. Dit betekent dat wij de medische verantwoordelijkheid niet meer mogen dragen, maar wil zeker niet zeggen dat we er niet voor je kunnen zijn!