040-2553975

COVID-19

Update 23 juni 2021

Goed nieuws!
De besmetting- en opnamecijfers dalen en het percentage mensen met antistoffen tegen corona, door vaccinatie of door corona te hebben gehad, stijgt.
Dat betekent dat we ook binnen onze praktijk versoepelingen kunnen doorvoeren.

 

Welke maatregelen houden we vanaf 28 juni nog aan:
– We houden zoveel als mogelijk de 1,5m afstand in acht.
– Mondkapjes zijn niet meer verplicht binnen de praktijk. Wel zullen wij zelf een mondkapje dragen wanneer je voor een echo onderzoek komt. Dit omdat we gedurende langer dan 15min op minder dan 1,5m afstand van elkaar zijn.
– Je mag iemand meenemen naar je afspraak, dit mag ook iemand anders dan je partner zijn.
– Kinderen uit je eigen gezin zijn weer welkom op de praktijk. Wel hebben we nog maar minimaal speelgoed staan in de wachtkamer en spreekkamer. Houdt hier rekening mee.
Note: We vragen je vriendelijk om geen kinderen mee te nemen naar de 20-weken echo, omdat dit een belangrijk medisch onderzoek is.
– Om 1,5m afstand te waarborgen in de wachtkamer is er ruimte voor maximaal 4 personen. We vragen je vriendelijk om even buiten te wachten als het te druk wordt in de wachtkamer.
– De quarantaineregels blijven zoals ze nu zijn

Voel je je er zelf fijner bij om toch nog een of meerdere voorzorgsmaatregelen te treffen (bijvoorbeeld toch nog een mondkapje te dragen), dan ben je daar uiteraard vrij in.

    Vaccinatie

    Na nieuw verkregen informatie heeft het RIVM haar advies omtrent vaccineren in de zwangerschap aangepast. Aan alle zwangeren wordt geadviseerd om – als zij hiervoor opgeroepen worden – zich te laten vaccineren, bij voorkeur met een mRNA-vaccin. Voor meer informatie adviseren we je om te kijken op de site van het RIVM. Daarnaast is er een keuzehulp beschikbaar. 

    We kunnen jullie niet vaak genoeg bedanken voor alle begrip en medewerking, want deze bijzondere periode hadden jullie je vast anders voorgesteld. Ondanks deze gekke tijd blijft het belangrijk om contact met ons op te nemen bij ongerustheid, klachten of vragen. We staan 24/7 voor jullie klaar!