Verloskundig Centrum Veldhoven
4.8
46 beoordelingen
Dorpstraat 120, Veldhoven
[email protected]
040 255 3975
DutchEnglish

Geboorteplan

In je geboorteplan beschrijf je jouw wensen rondom de bevalling.
Logo

Naast het volgen van een zwangerschapscursus kan het helpen om vast na te denken over de bevalling en jouw of jullie wensen. Een geboorteplan kan daarbij helpen.

In je geboorteplan beschrijf je jouw wensen rondom de bevalling. Hierdoor blijf je betrokken bij de dingen die tijdens de bevalling gebeuren en de beslissingen die genomen worden. Ook op momenten dat je zelf niet goed kunt vertellen wat je wilt.

Geboorteplan bespreken

Een geboorteplan is niet bepalend voor hoe jouw bevalling gaat verlopen, aangezien een bevalling nooit te voorspellen is. Wel kan het een leidraad zijn om samen, zowel met je partner als met de verloskundige of gynaecoloog, je verwachtingen en wensen te bespreken. Als je een geboorteplan hebt geschreven, vinden we het belangrijk om deze samen met je door te nemen. Samen kunnen we bepalen of je wensen haalbaar zijn. Mochten er medische of praktische bezwaren zijn, dan zijn er vaak alternatieven. Rond de 30ste tot 32ste week van de zwangerschap plannen we, als dat wenselijk is, extra tijd hiervoor in.

cross