Verloskundig Centrum Veldhoven

Superpraktijk! Ik heb me heel erg thuis en goed begeleid gevoeld. Alle vragen kunnen stellen en er wordt echt naar jou geluisterd. Alles verloskundige die ik tijdens mijn afspraken heb gezien, toppers! Ook qua aandacht voor mijn partner, hij werd er heel goed bij betrokken.

Heel fijne en professionele praktijk met stuk voor stuk vriendelijke en kundige verloskundigen. Heel tevreden over bij beide zwangerschappen.

google
Amber Wang
05/12/2022

Very satisfied during my pregnancy! All ladies are so kind and patient. Fast e-mail reply, terrific environment, professional advice. Lucky me:D

Vanaf het allereerste begin voelden we onszelf meteen thuis. Bij PUUR werken leuke, spontane meiden met kennis van zaken! We konden terecht met al onze vragen. Daarnaast hadden we het gevoel echt in goede handen te zijn; dit omdat er direct gehandeld werd en het zekere voor het onzekere genomen werd wanneer men dit nodig achtte. We zijn ontzettend tevreden over de verleende zorg en hadden ons geen fijnere controles en bevalling kunnen wensen! Ondanks de bezoekjes aan het consultatiebureau die ervoor in de plaats zijn gekomen, missen we de gezellige bezoekjes aan PUUR nog iedere dag! Een en al lof! Robert en Lonneke

Erg fijne verloskundigepraktijk in Veldhoven! Ik ben tijdens mijn zwangerschap goed begeleid en geïnformeerd. Iedereen is erg vriendelijk en kundig. Erg heerst een prettige sfeer in de praktijk en de benaderingswijze is ook prettig. De echoaparatuur op de dorpstraat is erg goed, ook erg leuk dat je geprinte foto's mee krijgt. Alleen maar positieve ervaringen bij Puur, zou deze praktijk bij iedereen aanraden.

google
Jamie Vullings
06/06/2022

Super fijne praktijk! Betrokken en vriendelijke verloskundigen/assistentes. Echt een aanrader! Stuk voor stuk toppers.

google
Lieke Overkamp
06/06/2022

Voor en zelfs tijdens mijn zwangerschap dacht ik dat alle verloskundigenpraktijken hetzelfde waren. Totdat ik andere vriendinnen hoorden over hun ervaringen. Puur is ècht anders en is de praktijk waar je wil zijn als je zwanger bent. Van hartjesspreekuren in de spannende eerste weken, tot alle echo's in de praktijk zelf, en de meest zorgzame en lieve verloskundigen die je je kan wensen. Ze staan echt voor persoonlijke zorg en behandelen je niet als een nummer. Ze staan open voor ieder bevalplan en proberen hier een mooie invulling aan te geven. Na je zwangerschap is de kans groot dat je bijna een fotoboek kan vullen met de vele echo foto's en dat je het eigenlijk gewoon heel jammer vindt dat je niet meer naar deze praktijk hoeft. Ik ben blij dat deze dames me tijdens 2 zwangerschappen hebben mogen begeleiden en dat ze er ook waren bij een miskraam en daarna begrepen hoe spannend de volgende zwangerschap was en hierin goed begeleidden. Dames, jullie hebben een team om trots op te zijn!

Wat een lieve vrouwen allemaal. Heb me zeer op m'n gemak gevoelt en gehoord. Ze nemen de tijd voor je. Had ze het liefst allemaal bij de bevalling 🥰

Ik werd al meteen bestempeld als medisch, toch bleven zij betrokken en belden en mailden ze regelmatig hoe het ging. Ook mocht ik altijd bij het hartjesspreekuur komen. Toen ik te vroeg bevallen ben van onze tweeling en wij hen verloren zijn kregen we veel begeleiding van oa Nicole. Wij hebben dit als zeer prettig ervaren. Bij een volgende zwangerschap was ik ook medisch maar ben ik nog regelmatig bij Puur geweest om bij te praten, voornamelijk bij Michelle, ik vond het erg fijn dat er zoveel aandacht was voor het mentale aspect. Het zijn allemaal zeer lieve en kundige dames.

google
Huriah Fazli
06/06/2022

Een op een hele lieve dames! Houden rekening met alles zelfs de kleine dingetjes die voor sommigen niks betekenen! Ik heb mij altijd op mijn gemak gevoeld, ook nooit vervelend ervaren dat ik elke keer een andere lieve verloskundige had het verliep altijd heel vlot. Ik zal zeker met alle andere zwangerschappen weer terug gaan naar de dames van Puur! Ook een aanrader voor Engelstalige gezien zij heel makkelijk overschakelen.

Hele fijne professionele praktijk waar ze altijd de tijd voor je nemen. De verloskundige zijn allemaal even lief. Ik heb voor de 2e keer uiteraard weer voor Puur gekozen om mij te begeleiden in mijn zwangerschap!

google
Ankie Biemans
06/06/2022

De vrouwen die hier werken leren jou in een korte tijd zo goed kennen. Je merkt dat iedereen weet wie ze voor zich hebben. Er wordt onwijs goed met je meegedacht en ze staan open voor alles. Ik vind ze onwijs kundig, lief en betrokken. Ook mijn man voelde zich gehoord en werd overal zo goed bij betrokken. Goede ervaringen gehad hier en dat 2 keer! Zeker 5 sterren waard!

Hele fijne locatie om in een spannende situatie toch tot rust te komen. Ze luisteren echt naar jou, en nemen echt de tijd! Super fijne ervaring en een echte aanrader!

We zijn heel fijn, persoonlijk, vriendelijk en deskundig geholpen tijdens mijn eerste zwangerschap. Eerlijk en oprecht advies om echt de beste versie te zijn voor jouw als moeder en je kleine ❤️

google
Aschley Nuhn
05/06/2022

Wij hebben een hele fijne ervaring met Puur verloskundige centrum Veldhoven. Een hele fijne begeleiding zowel tijdens de zwangerschap als de nazorg.

google
Teun Palmans
05/06/2022

Wat hebben ze ons een fijne zwangerschap bezorgd... Niet 1 keer, maar 2 keer! Heel persoonlijk, niets is te veel, denken graag mee met je wensen en bovenal een heel warme en huiselijke sfeer. We raden iedereen aan om hier je zwangerschap te laten begeleiden met echo's, pret-echo's, luister-naar-het-hartje-momentjes, enz...

google
Yvon van Beek
05/06/2022

Zeker 5 sterren voor de lieve meiden van Puur. Hele fijne begeleiding tijdens mijn twee zwangerschappen waarvan twee weekjes geleden ook de bevalling begeleid mocht worden door hun. Ook de nazorg is fantastisch en ook al zit ik nu nog midden in mijn kraamtijd, weet ik dat ik ze nog ga missen! Stuk voor stuk goud waard! 💛

Fijne praktijk met fijne mensen! Goede begeleiding zowel voor, tijdens maar ook na de bevalling. Staan altijd voor je klaar. Topteam!

De dames van PUUR zijn alles (en meer) wat je nodig hebt tijdens je zwangerschap. Ze zijn empathisch, kundig, open minded, betrokken en gewoon ontzettend lief en gezellig. :)

google
Anouk
05/06/2022

Een prachtige praktijk met stuk voor stuk heel fijne verloskundigen. Gepassioneerd, bevlogen, duidelijk, zorgzaam en oprecht. Toppers in hun vak. Je voelt je begrepen en veilig. Al met al een enorm fijne begeleiding, zowel op lichamelijk als mentaal gebied. Ik zou deze praktijk iedereen aanraden! 😊

google
Nicole
05/06/2022

Zowel bij de eerste zwangerschap en bevalling als nu tijdens de tweede zwangerschap altijd heel prettig bijgestaan. Alle dames zorgen dat het persoonlijk blijft en nemen de tijd voor je.

google
eva walravens
05/06/2022

Hele lieve en leuke meiden! Geven een uitgebreide uitleg over alles wat ons te wachten staat. En ik vind alle echo’s en controles ook erg uitgebreid. Ik zit nu op 30 weken, en wij kunnen niet wachten tot ons kleintje er is. Mede dankzij PUUR dat ik me zo goed voel, en als er wat is of ik me eigen ergens niet goed over voel hebben ze altijd een luisterend oor. Daarnaast zijn er ook nog leuke cursussen die je als aanstaande ouder(s) kunt volgen! Dik tevreden!!

google
Paul Dekkers
05/06/2022

Het zijn hele lieve en leuke mensen, die je super goed helpen met de zwangerschap. Mijn vriendin zit nu op 30 weken en we kunnen niet wachten tot ons kleintje er is. Ze voelt er haar eigen echt goed, en dat komt zeker mede doordat ze zo goed begeleidt wordt bij PUUR. Dank je wel daarvoor!

Geweldige praktijk! Alleen maar lieve en zeer kundige verloskundigen, die ook echt betrokken zijn. Mooie praktijk en altijd weer fijn om er te komen!

google
Anne Stroosma
05/06/2022

Zo ontzettend blij dat ik voor deze praktijk gekozen heb!!

Dorpstraat 120, Veldhoven
[email protected]
040 255 3975
DutchEnglish

Anticonceptie

We adviseren je graag over de mogelijkheden rondom anticonceptie. Voor het plaatsen of verwijderen van een spiraal kun je ook bij Puur terecht.
Logo

Indien gewenst, kun je ongeveer 6 weken na de bevalling weer seksueel contact hebben. Wil je (voorlopig) niet zwanger worden? Denk dan aan de juiste anticonceptie. Het is meestal onduidelijk wanneer de eerste eisprong na de bevalling plaatsvindt, wat ook betekent dat je zwanger kan raken zonder dat je dat in de gaten hebt. 

Welke anticonceptiemethode het best bij jou past hangt af van verschillende factoren. Geef je bijvoorbeeld borstvoeding, wil je snel weer zwanger raken of heb je juist geen kinderwens meer; je situatie zal van invloed zijn op de keuze die je maakt voor anticonceptie. In de zwangerschap of het kraambed geven we je informatie over verschillende anticonceptiemethoden. Tijdens de nacontrole zes weken na de bevalling komt dit onderwerp weer ter sprake.

Vormen van anticonceptie

Wel geschikt tijdens het geven van borstvoeding:

  • Anticonceptiestaafje
  • Barrièremethode
  • Pil zonder oestrogeen
  • Prikpil
  • Spiraaltje

Niet geschikt tijdens het geven van borstvoeding:

  • Combinatiepil
  • Anticonceptiepleister
  • Anticonceptiering

Voor de meeste methoden kun je terecht bij je huisarts. Voor het spiraal, kun je bij ons terecht.

De spiraal

Een spiraal is een heel betrouwbare vorm van anticonceptie en is ook een goede optie tijdens borstvoeding. Er zijn twee soorten spiralen: het hormoonspiraal (Mirena of Kyleena) en het hormoonvrije koperspiraal (T-safe).

Plaatsing van een spiraal

Vanaf 10 weken na de bevalling kunnen we een spiraal plaatsen. De baarmoedermond en baarmoeder zijn dan weer volledig hersteld. Ook vrouwen die geen actieve kinderwens hebben en niet bekend zijn bij PUUR zijn welkom voor het plaatsen of verwijderen van een spiraal. Wanneer je nooit eerder bevallen bent, plaatsen we de spiraal het liefst binnen 7 dagen na de eerste dag van je menstruatie. De baarmoedermond is dan iets geopend, wat het plaatsen makkelijker maakt.

Het inbrengen van een spiraal is over het algemeen eenvoudig en gaat vrij snel. De daadwerkelijke plaatsing duurt ongeveer 5 minuten. We plannen ruim voldoende tijd in, zodat we je alles rustig uit kunnen leggen en de tijd kunnen nemen om het plaatsen zo prettig mogelijk te maken. Middels een inwendige echo beoordelen we de ligging van je baarmoeder. Dit maakt de plaatsing makkelijker. Vervolgens wordt een speculum (eendenbek) in de vagina ingebracht om de baarmoedermond goed te kunnen zien.

Om te controleren of de baarmoeder geschikt is voor het spiraaltje wordt met een sonde (een dun staafje) de lengte van de baarmoeder opgemeten. Hierna kan de spiraal via de inbrenghuls in de baarmoeder worden ingebracht. Tot slot worden de draadjes op de juiste lengte afgeknipt. Nadat de spiraal geplaatst is maken we een controle echo.

Het is normaal dat er na de plaatsing van een spiraal buikkrampen of een zeurend gevoel in de onderbuik ontstaat. In enkele gevallen wordt het plaatsen van een spiraal als pijnlijk ervaren. Wanneer een uur voor de plaatsing twee paracetamol van 500mg of één ibuprofen van 400mg wordt ingenomen zal dat de pijn minder zijn. Mogelijk treedt er ook onregelmatig bloedverlies (spotting) op, omdat het lichaam moet wennen aan het spiraal. Binnen 3 tot 4 maanden na plaatsing zal dit normaal gesproken stoppen.

Nacontrole

6 weken na plaatsing van een spiraal of na de eerstvolgende menstruatie bieden we de mogelijkheid om met een inwendige echo te controleren of de spiraal nog op de juiste plaats zit.

Verwijderen van een spiraal

Ook voor het verwijderen van een spiraal kun je bij ons terecht. Na het verwijderen van een spiraal ben je direct weer vruchtbaar.

Aanvraagformulier anticonceptie

Vul onderstaand contactformulier in, dan nemen we z.s.m. contact met je op om een afspraak in te plannen. Indien je binnen 2 werkdagen niet gebeld bent is er waarschijnlijk iets misgegaan en verzoeken we je om zelf even contact op te nemen met onze assistente op het telefoonnummer 040- 255 39 75. Er is elke werkdag een assistente aanwezig van 8.00-17.30u.

Persoonsgegevens


Contactgegevens


Medische gegevens


Opmerkingen


Einde vragenlijst

Druk op verzenden om het aanvraagformulier in te dienen. Het venster zal zich daarna vanzelf sluiten. 


cross